Пак драми с директора на ДКК, престоял по-малко от месец на поста си

Сменят директора на Държавната консолидационна компания (ДКК), съобщи БиТиВи.

По тяхна проверка от 8 март в Министерството на икономиката и индустрията (МИИ), оглавявано от вицепремиера Корнелия Нинова, са започнали действия за промяна в начина на представляване на Държавната консолидационна компания. Има документи, внесени в Търговския регистър. Основната промяна е смятана на изпълнителния директор Михаил Кумчев, който беше назначен само преди около месец.

Кумчев остава в петчленния Съвет на директорите (СД) но излиза от тройката която представлява дружеството, в системата на което са компании като „Кинтекс“, „ВМЗ Сопот“, „Ел Би Булгарикум“ и др.На негово място с решение на Съвета на директорите е избрана Смиляна Николова Нитова – Кръстева, която до този момент също е била част от борда. По време на заседанието Кумчев не присъства по уважителни причини.

Повишен е Ивайло Лилов, който от обикновен член на борда става заедно с Нитова – Кръстева и Таня Митова представител на ДКК. Промените все още не са вписани от Търговския регистър, тъй като не е представена декларация от Ивайло Лилов, че не заема позиции на трудов договор в компанията.

Малко по-късно от Министерството на икономиката обявиха, че не се сменя ръководството на Държавната консолидационна компания. Съставът му е същият.

От ведомството уточняват, че се прави промяна в разпределението на функциите между членовете вътре в Борда на директорите.Членът на Съвета на директорите с представителни функции става изпълнителен директор, а изпълнителният директор остава само член на съвет

а.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *