Илон Мъск предизвиква на дуел Владимир Путин

Ексцентричният американски милиардер Илон Мъск предизвика днес руския президент Владимир Путин на двубой между мъже, в който залогът е Украйна – арена на руска офанзива от близо три седмици, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

„С настоящето предизвиквам Владимир Путин на двубой между мъже. Залогът е Украйна“, написа в „Туитър“ основателят на космическата компания „СпейсЕкс“ (SpaceX), без да уточнява под каква форма ще бъде дуелът.

„Приемате ли тази битка?“, пита тoй в друго послание на руски, адресирано до официалната страница на Кремъл в „Туитър“.

„Напълно съм сериозен“, изтъква Мъск в отговор на потребителка на интернет, която го пита дали добре си е помислил.

„Обичам те Илон, но Путин ще те удари за няколко секунди“, посочва с безпокойство почитател на милиардера, цитиран от „Бурсие“ (Boursier.com).

„Щом Путин можа така лесно да унижи Запада, тогава би приел предизвикателството. Но няма да го стори“, отговаря Мъск. „Би било чест да се приеме това предизвикателство, ако руският лидер отвърне на него“, уверява бизнесменът.

Изненадващото предизвикателство на дуел е отправено няколко дни, след като „СпейсЕкс“ задейства услугата си за достъп до интернет чрез „Старлинк“ (Starlink) над Украйна, изпращайки и комплекти за свързване, за да помогне на страната да запази системата си за комуникация. Украинският президент Володимир Зеленски горещо благодари на Мъск и го покани да посети Украйна „след войната“, споменавайки дори космически проекти.

Милиардерът, роден в Южна Африка, вече изрази подкрепата си за Киев, като написа в „Туитър“ в началото на март: „Украйна, дръж се!“ , изразявайки в същото време „приятелство към великия народ на Русия, който не иска война“.

Мъск редовно влиза в полемики в „Туитър“, където има над 77 милиона абонати.

Post Views:232

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *