Нинова: Не ни трябват натовски самолети

Виждам, че и Европа, а и партньорите в коалицията започват да се доближават до позицията на БСП за санкциите. Благодаря им, че проявяват разбиране, защото ние понякога сме коректив в тази коалиция. Това каза Корнелия Нинова в ефира на БНТ.

Времето показа, че тези санкции са вредни и за България, и за Европа, и за света и започна едно отрезвяване за тези хард санкции, които са удар за икономиката. И самият премиер Кирил Петков каза, че ние няма да подкрепим санкции, които България не може да понесе, коментира вицепремиерът. Вицепремиерът коментира и темата за несъгласието на БСП за изтребители от Нидерландия, които да охраняват въздушното пространство на България.

“Няма пряка заплаха – защо да идват натовски сили и самолети да ни пазят? Това е причината”, заяви още Нинова. “Решението на конфликта е в преговори, не е във военни действия.” “От друга страна казват – ето ви оръжия, за да продължавате да се биете. Тези две неща са абсолютно несъвместими. Ето затова е категоричната ни позиция срещу износа на Украйна с оръжия”, обясни Нинова.

На въпроса къде сме ние в този сблъсък и къде България ще попадне след прокарването на новата Желязна завеса, Нинова заяви, че са последователни и отговорни хора, трябва да попаднем на българския национален интерес. На въпрос дали БСП са част от евентуалното сформиране на нова формация на Стефан Янев, Нинова коментира, че БСП са далеч по-ясни, категорични и умерени по въпросите за Украйна от Стефан Янев. “Просто се създаде около освобождаването му една илюзия, според мен”, допълни Нинова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *