Шефът на Роскосмос каза как Русия може да унищожи света

 

Кадър Роскосмос

Русия има ракета, с която да унищожи света.

Русия започва да попълва стратегическите ядрени сили с най-новия си междуконтинентален балистичен комплекс “Сармат”.

“Ракетите са толкова добри, че ще служат вярно на родината поне 40 години”, заяви шефът на Роскосмос Дмитрий Рогозин пред интервю по руска телевизия, предаде Трафик нюз.

“Ракета “Сармат” може да разбие на парчета всяка противоракетна система”, допълва шефът на Роскосмос Рогозин. Именно противоракетната система на САЩ е смятана за най-голямата заплаха от ръководството на Русия, тъй като би позволило на Америка да извърши безнаказан ядрен удар срещу страната, сваляйки в орбита ответните руски ракети.

Какво знаем за “Сармат”

Ракетата най-вероятно се разработва от началото на този век, но за пръв път е обявена през 2014 година. Тя е по-тежка и способна от предишната подобна ракета “Сатана”, защото може да носи 15 бойни глави с мощност от 350 килотона или 10 бойни глави с мощност около или над 1 мегатон.

“Сармат” може да излети и само с една бойна глава, която да е с мощност между 50 и 100 мегатона.

Най-важната особеност обаче е, че ракетата може да носи цели 24 хиперзвукови мини ракети. Те могат да маневрират и да се движат със скорост между 6 174 и 12 348 км/ч. Те също могат да имат тактическа ядрена бойна глава, която да гарантира унищожаването на ПРО комплексите на противника.

Друго предимство на ракетата е, че тя има неограничен обсег и може да прелита над Южния полюс. Всички американски радари, ПРО защити и известителни системи са разположени на север, защото предполагат нападение с ракети, прелитащи над Северния полюс. До сега това бе единствената възможност, но “Сармат” може да прелита над Южния полюс, като по този начин да извършва изненадващи атаки над САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *