Олена Зеленска разпространи снимки на убити деца: Покажете ги на руските майки

Олена Зеленска, съпругата на президента на Украйна Володимир Зеленски, обвини руските сили, че „съзнателно и цинично“ убиват украински деца

Тя публикува в Instagram съобщение на няколко езика, в което казва: „Трябва да говоря за това! В Украйна вече има над 38 загинали деца. И този брой може да се увеличи в момента, в който говоря с вас!“, предава Actualno.com

Тя публикува снимки на няколко от децата и обстоятелствата, при които са загинали – 18-месечния Кирил от Мариупол, разстрелян при обстрел, когото лекарите били безсилни да спасят, 7-годишната Алиса, която дядо ѝ опитал да прикрие с тялото си, но и двамата загинали, 14-годишния Арсений, загинал от кръвозагуба след като снаряд попаднал в главата му, 6-годишната София, застреляна докато пътувала в кола заедно с едногодишното си братче, майка й, баба ѝ и дядо й, опитвайки се да избягат от град Нова Каховка.

„Това са лицата на деца, които никога няма да пораснат. Колко още деца трябва да умрат, преди руските войски да спрат да стрелят и да се съгласят на хуманитарни коридори? Колко още трябва да кървят и да гладуват, за да спрат да унищожават цивилни превозни средства и да пропуснат хуманитарните мисии?“, пита Зеленска и припомня, че стотици деца в украински градове и села умират в момента в мазета без храна и медицинска помощ.

„Покажете това на руските майки – нека знаят КАКВО правят синовете им в Украйна… И вие носите лична отговорност за смъртта на всяко украинско дете, защото давате своето мълчаливо съгласие за тези престъпления“, добавя тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *