Украйна обяви Костадинов за руски шпионин и го заплаши с разстрел

Кадър БТВ

На лидера на “Възраждане” Костадин Костадинов е била наложена забрана да влиза в следващите 10 години в Украйна. Мярката срещу депутата, който се похвали, че е посетил българите там през уикенда, е наложена след сигнал, че е руски шпионин, това пише “24 часа“.

Новината, за която няма все още официално потвърждение от посолството на Киев в София, бе споделена пред “24 часа” от наши сънародници в Тараклийския район в Молдова.

Българският депутат със свои снимки във фейсбук показа, че на 4 март е имал срещи с местни български организации. Заедно с председателя на районния съвет на Тараклия Иван Паслар е пътувал до Болград, Украйна.

Той е с черен печат в паспорта и със забрана да влиза в Украйна за 10 години. Това съобщи самият той на пресконференция. Костадинов уточни, че при извеждането му към Молдова му е обяснено, че трябва да бъде благодарен, че не е разстрелян.

Причината – украинското контраразузнаване получило информация от българското разузнаване, че е председател на проруска партия, пише topnovini.bg.

Костадин Костадинов се отбил до Болград, Украйна, при свое посещение в Молдова за 3 март. Не споделил за решението си нито на семейството си, нито на колегите си от „Възраждане“. Един час бил с насочен към него автомат, разказа още той.

„Моето правителство ме предаде, подписа ми смъртната присъда“, заяви Костадин Костадинов, цитиран от bTV. Той каза още, че може да няма документиран износ, но България изнася оръжие към Украйна.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *