Над 40% от територията на Украйна е превзета и над 75% от потенциала на армията е унищожен

В писмо до министъра на развитието на Украйна, секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Алексей Данилов признава, че повече от 40% от територията на страната е превзета, а над 75% от потенциала на армията е унищожен. Той констатира, че зачестяват и сблъсъци между батальона “Азов” и украински военни части.

В писмото се казва още:

“Информирам ви, че не се очаква НАТО да предостави реална военна помощ на Украйна. От 4 март 2022 г. повече от 40% от територията на Украйна е превзета и контролирана от части на руските въоръжени сили. Цивилното население продължава прибързано да напуска територията на Украйна (към 4 март 2022 г. това са 180 000 души).

Ескалират конфликти между батальоните “Азов” и въоръжените сили на Украйна. Националистическият батальон е напълно извън контрол. Над 75% от военния потенциал на въоръжените сили на Украйна е унищожен.

Във връзка с това Ви моля да участвам в закрито извънредно заседание на Администрацията на РНБО на Украйна, което е насрочено за 17:00 часа на 04.03.2022 г.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *