Журналист: Русия вдигна спешно втория си президентски самолет за САЩ

Интересен пост публикува журналистът Григор Лилов.

Ето какво пише той:

“Путин вдигна за полет резервния си втори президентски самолет. Спешни преговори с Белия дом?! Кои евентуално са на борда?
.
С руски самолет, получил специален пропуск през европейското и американско въздушно пространство, от Вашингтон ще бъдат прибрани изгонените дипломати на Москва.
Самолетът отдавна е във въздуха и лети към Америка. В момента е над Атлантика и се снижава за кацане във Вашингтон.
Съобщението обаче е спорно.
Понеже става дума за RA-96019.
Това е авиолайнер Ил-96-300 от специалната ескадрила „Россия” на президента на Русия Владимир Путин. Това е вторият му самолет – резервния на първия!
Странно, но не е излетял от Москва, а от Санкт Петербург. Ако искаш да криеш нещо и най-вече кой се качва на борда му, това е по-добрия вариант.
*** За няколко бройки незначителни дипломати Кремъл няма да вдигне във въздуха президентския резервен самолет.
*** И няма изненадващо да се лети от Санкт Петербург вместо а директно от Москва
.
Тогава кой лети по специалния полет с повишено внимание и сигурност RSD88/RSD088? При всички случаи равнището е много високо.
Моята информация не сочи външният министър Лавров. Не се доверявам на мълвата във висши международни политически кръгове за него. Лавров от клана на акробатите в Кремъл отдавна премина в клана на „сибирските мечки”. Макар и външен министър, той надали е човека за тайни преговори. Той е подходящият говорител на грубата сила, но не и факира на истинската дипломация.
Според непроверена информация, която считам за фейк, на борда е премиерът на Русия Михаил Мишустин.
По достоверна считам моята.
Редица факти говорят освен за началника на личния кабинет на Путин за още няколко лица. Вторият е ястребът Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност. Макар и от клана “сибирски мечки”, той е изключително доверен човек на Путин. Има и трети – много виден руски нефтен олигарх. И може би вероятно на борда е и шефът на външното разузнаване Сергей Наришкин.
.
ЗНАЧЕНИЕТО НА ДЕТАЙЛИТЕ
.
Не случайно на прочутия видеозапис от съвещанието на руския Съвет за безопасност Наришкин беше представен като смутен и нерешителен за войната. Както посочих тогава, това уж директно излъчване в ефир беше премерен до последния кадър запис-монтаж и с ред послания в него: кой и как да се покаже.
Малцина разбраха, че Съвещанието беше резервният изход, който си остави обитателят на Кремъл, ако войната не потръгне както трябва. Вкл. и чрез отсъстващите в записа лица, едното от които считам за бъдеща много висока фигура в изпълнителната власт, а най-вече готвен за най-висока фигура в законодателната власт.
.
Не между впрочем подписаното онзи ден споразумение за спиране на огъня и зелени коридори вчера не се изпълни, но именно днес, в деня на този полет започна да се изпълнява частично.
И не между впрочем, утре преговорите между Русия и Украйна са отложени. Пренасрочени са за 7 март с начало някъде в късния следобед.
.
Ако тази информация, практически невъзможна за проверяване, се потвърди, значението й е едно: Украйна практически отстоя независимостта си! Такъв полет и секретни срещи са признание за слабост, а не за сила.
.
Ако се постигне примирие, може да очакваме драматични промени в Кремъл. Включително и трагикомедия неуспешен опит за преврат.
___________
И у нас някои политически “звезди” ще изгорят завинаги.

ДОПЪЛНЕНИЕ: изгонените дипломати са от представителството на Русия в ООН. ООН е в Ню-Йорк, а не е във Вашингтон.
.
Съгласно указ на президента на Руската федерация, “Специален летателен отряд” Русия ” предоставя персонално обслужване на
* президента на Руската федерация;
*новоизбраният, но не встъпил в длъжност (преди встъпването в длъжност) президент на Руската федерация
* председател на правителството на Руската федерация;
* председател на Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация;
* председател на Държавната дума на Федералното събрание на Руската федерация;
* председател на Върховния съд на Руската федерация;
* председател на Конституционния съд на Руската федерация;
главния прокурор на Руската федерация;
* председател на Следствения комитет на Руската федерация;
ръководител на администрацията на президента на Руската федерация;
* министър на външните работи на Руската федерация .
Досега самолетите от тази група са предоставяни по изключение на патриарх Кирил за две негови пътувания в Китай и Латинска Америка и един път в края на 2016 г. – пак по изключение, за прибиране от САЩ на група руски дипломати. Прибра ги … министър на външните работи Лавров, чието пътуване не беше обявено въобще, камо ли пък срещата му там.
.
Днес премиерът на Израел Нафтали Бенет е на тайна мисия в Москва”, обявиха в израелски медии. Срещата е продължила близо три часа, съобщава “Аарец”. Белият дом е бил предварително уведомен за нея. В делегацията на Бенет са роденият в Украйна министър Зеев Елкин, както и съветникът по националната сигурност Еял Хулата

****въпросният самолет:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *