Путин с извънредно изявление за загиналите руснаци

Русия дава много жертви в Украйна, предимно момчета родени около 2000 година, и Путин реши да компенсира с рубли родителите им.

Владимир Путин обяви ценоразпис за живота и здравето на руските войници, които се бият в Украйна в пряко включване пред народа си.

Дълг е на Русия да се погрижи за семействата на загиналите и ранените руски войници, които са се борили за сигурността на отечеството, каза Путин.

Всички членове на военнослужещите, които са загинали в Украйна ще получат по 7,21 млн. рубли около 112 хиляди лева. Освен това ще се изплаща ежемесечна компенсация на всеки член от семейството на загиналия, както и допълнителни компенсации в размер на 5 млн. рубли.

Всеки ранен военнослужещ също ще получи компенсации. Ако такъв човек заради травмите си вече е негоден за служба, ще получи компенсация от 2,9 млн. рубли. В случай на инвалидизация, този човек ще получава ежемесечна парична компенсация. Всички останали сътрудници на военните, които са получили травми и наранявания по време на операцията в Украйна, ще получат по 3 млн. рубли, увери Путин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *