Зам.министър на отбраната хвърли оставка: Срам ме е от този кабинет

Днес официално подадох заявление до министър-председателя, с което изразих желанието си да бъда освободена от длъжността „заместник-министър на отбраната“. Това съобщи в профила си във Фейсбук зам.-министърът на отбраната Ралица Симеонова.

„Радвам се, че е придвижено успешно и че повече няма да изпитвам срам и неудобство от политиките, които провежда този кабинет„, добавя тя.

Това, на което станах свидетел през предходните няколко месеца, затвърди убеждението ми, че сме завладяна държава, унижавана от свои и чужди, експлоатирана за реализиране на лични цели и амбиции. Системата на отбраната е много подходяща илюстрация на подобни практики“, посочва тя.

„Не знам защо все още говорим за национална политика. Осезаемо е усещането, че това реално е политика на друг държавен субект, а нашите институции играят ролята просто на проводник.

И ако някой дръзне да се опита да промени нещата и да съхрани остатъците от националното ни достойнство, цялата клиентела, цялата машина бива мобилизирана срещу него. Ресурси не се пестят. Но има надежда. Да не забравяме, че всяка криза е и възможност“, заявява в заключение тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *