Тайсън Фюри се отказва от бокса

Тайсън Фюри хвърли в нокаут репортерите на пресконференцията си тази вечер в Лондон, след като бе анонсиран официално мачът му срещу Дилиън Уайт. Срещата е на 28 април на „Уембли“.

Шампионът във версия WBC на тежката категория в бокса обяви, че се отказва след този бой, пише Dir.bg

Дали Фюри говори сериозно или са поредните психологически игри от него, не стана ясно. Но водещата новина в британските и световните спортни медии е, че Фюри приключва с бокса.

„Как виждате бъдещето? Това последният ви мач ли ще е?“, питаха журналисти. Отговорът на 33-годишният Цигански крал бе светкавичен:

„Сто процента! Имам 150 милиона лири в банката и нямам какво да доказвам на никого!“

Отминаха секунди, преди медийните представители да реагират, но брифингът все пак продължи, за да чуем още култови лафове, вече изцяло в стил „Фюри“.

„Той е развял бялото знаме – каза шампионът за опонента му. – Той просто е ужасен, уплашен е до смърт. Не искаше да правим пресконференцията и срещата очи в очи, както е традицията. Нормално е да не иска, разбирам го. Като види огъня в очите ми, съвсем ще се свие от страх.“

Тайсън е непобеден в професионалния бокс, спечели вече веднъж титлите, побеждавайки Владимир Кличко насред Германия, но после те му бяха отнети заради положителна проба за кокаин.

След завръщането от наказанието отиде в Щатите за трилогия срещу местния идол в бокса и непобеден нокаутьор Дионте Уайлдър, когото победи два пъти след първия мач, в който спорно съдийско решение оповести равенство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *