Украински войник сам се взриви заедно с мост, за да спре нахлуващите в родината му руски танкове

Кадър: Армия на Украйна

“В този труден за страната ни ден, когато украинският народ се бори саможертвено с руските окупатори във всички посоки, едно от най-тежките места на картата на Украйна е Кримското кръстовище, където батальон на първите врагове е започнал да нахлува и се е изправил срещу украински батальон.”, съобщава украинската армия.

За да се спре преминаването на танковата колона, е взето решение за взривяване на автомобилния мост на Гениче.

“За изпълнение на тази задача е извикан инженерът Виталий Володимирович. Мостът е взривен, но младият украински войн не е имал време да излезе от там. По думите на братята му по оръжие Виталий излязъл от контак и уведомил, че взривява моста. Чула се експлозия веднага. Брат ни беше убит. Героичният му акт значително забави тласъка на врага, позволявайки на звеното да се премести и да организира отбраната.”

Командването на морската пехота ще се обърне към висшето командване за присъждането на държавната награда на Виталий Володимирович.

“Руски нашественици, знайте, под краката ви земята ще гори! Ще се борим докато сме живи! И докато сме живи ще се борим!”, посочват от украинската армия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *