Путин е съгласен за преговори на високо равнище след призива на Зеленски

Русия е готова да се върне обратно на масата на дипломацията и да води преговори на високо ниво с Украйна. Това е казал президента Владимир Путин по време на разговори с китайския си колега Си Дзинпин. Информацията бе съобщена от китайската държавна телевизия CCTV.
Подаването на ръка от страна на Кремъл идва на фона на призивите на китайския президент, който обаче съвсем неотдавна заяви, че Пекин няма да участва в налагането на саснкции и заплаши с икономически последствия.

“Съединените щати и НАТО дълго време пренебрегваха разумните опасения за сигурността на Русия, многократно пренебрегваха своите ангажименти и продължаваха да напредват във военното разполагане на изток, оспорвайки стратегическата крайна линия на Русия“, каза Путин на китайския си колега.

Обявеното от Путин намерение идва и след призива на украинския президент Володимир Зеленски и се случва на фона на продължаващата от Москва инвазия. Руските военни стигнаха Киев и танкове влязохаа в столицата на Украйна рано тази сутрин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *