Кметът Кличко: В Киев няма руски войски

 

Кадър Кличко

В Киев няма руски войски. Това каза кметът на украинската столица Виталий Кличко и подчерта, че градът продължава да се защитава.

Въпреки предупрежденията снощи, че столицата ще бъде подложена на обстрел от руски ракети, въздушно нападение изглежда не е имало, независимо от експлозиите недалеч от града, предава Би-Би-Си, предаде Дарик.

Властите съобщиха, че руски удар е бил нанесен срещу петролно депо във Василкив, град на юг от Киев, който също има военна авиобаза. Огънят там все още бушува и властите предупредиха жителите в околностите, както и в Киев да затворят прозорците си срещу химическите изпарения.

Заместник-кметът на Киев Никола Поворозник каза тази сутрин, че ситуацията в града остава спокойна и под контрола на украинските сили.

Той отбеляза, че през нощта е имало сблъсъци с руски диверсантски групи в Киев, но не даде никакви подробности.

В съобщението в своя Telegram канал в неделя Кличко каза, че от началото на руската инвазия 9 цивилни са били „загубени или убити“ в Киев, включително едно дете. Съобщава се, че руските сили са в покрайнините на града от петък, като в Киев се чуват обстрели и стрелба.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *