Захарова с нова заплаха към света

Кадър ФБ, руски държавни медии

Изказванията на главните действащи лица в Кремъл, които движат войната в Украйна, стават все по-озадачаващи. Все повече сигнали има, че Китай не е чак толкова сигурен гръб на режима в Москва, колкото се твърдеше в руските държавни медии.

Ето какво сподели преди минути говорителката на руското външно министерство Мария Захарова:

“Главната прокуратура на Русия предупреди за наказателна отговорност за предоставяне на финансова помощ на чужда държава в ущърб на сигурността на Руската федерация.

Това са 15-20 години затвор.

Затова, както казват по Първия канал, “не бъркайте модата със стила. “Разграничете пацифизма от предателството.

Помним лъжливия пацифизъм от 90-те. когато страната беше нападната от международни терористи под идейното ръководство на англосаксите. Сергей Шойгу много добре помни тези времена. Той тогава е министър на извънредните ситуации и спасява руски граждани от под събарянето на сгради, взривени от терористи. Днес той е министър на отбраната на Русия и се занимава с нашата сигурност, слава Богу, с дългосрочен подход.

Оцеляхме през 90-те. И се надяваха на нов световен ред: без конфронтация със системи, основани на закон и уважение. Но плановете на Запада бяха други – да завърши започнатото.

Много до 2022 и 2014 година ни обявяват икономическа, идеологическа и информационна война. Открито ни беше показана енергийна конфронтация. Бяхме обградени от стегнат кръг военни бази, заплашвайки ни с уверения, че мислим. По периметъра на границите редовно се създават очагите на нестабилността. Оставихме американско наследство под формата на най-тежките проблеми в Афганистан. Отказаха ни гаранции за сигурност. Затвориха ни всякакви начини за разрешаване на кризата чрез преговори.

И това са държавите, които убиват цивилни по света в продължение на десетилетия, без да поемат никаква отговорност за смъртта на милиони.

Вероятно при различна степен на недоволство всичко това можеше да се търпи.

Освен едно – започнаха да говорят за ядрено оръжие в Украйна, което се управлява от западни поддръжници с човеконенавистна идеология.

И това е смъртоносно за нас.

С огън не можеш да се преговаряш по време на пожар. Трябва да угася огъня. Да спасим изгорялото и да предотвратим унищожаването на цялото.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *