Кирил Петков: Сега ще видите за първи път премиер да отива при протестиращите

Кадър Възраждане

Тази новина е в развитие! Очаквайте подробности! 

Кирил Петков се появи сред протестиращите пред Министерски съвет. Там е и лидера на Възраждане Костадин Костадинов.

“Стига сме се делили, стига сме говорили с езика на омразата. Трябва да започнем да си говорим”, каза Петков докато демонстрантите викат “Оставка”.

“Българите сме 6,5 млн. в момента, трябва да започнем да си говорим. Не може да се делим на 100 различни парчета, трябва да работим заедно. Ако искате да имаме силна държава, тази силна държава трябва да работи заедно със собственици си граждани. Стига сме говорили с езика на омразата”, каза Петков, предаде България Он Ер.

Петков попита протестиращите кога последно премиер е идвал на крака на демонстрация.

“Кажете дали друг път сте имали министър-председател да ви дойде на протеста! При вас съм, защото е важно, ако искаме да има промяна в тази страна, да работим заедно. Иначе доникъде няма да стигнем. Ходил съм на много протести и съм бил точно тук. Приветства формата на протест, но трябва да започнем да си говорим повече. Тук съм да чуя вашите критики”, продължи премиерът Петков.

Кога пада “зеленият сертификат”, това е функция само на едно – на интензивните легла в болниците, стана ясно още от думите му.

“Нашето правителство не го е страх да си говори с народа. 12 години са ви крали, здравната ни система е пропаднала. Продължавайте да протестирате, протестът е важен начин на комуникация”, завърши Петков.

Протестиращите отвърнаха на премиера с освирквания и скандирания “Оставка”.

Дълго време ни убеждаваха, че с протести нищо не се постига. Както виждате – това не е така. Имаме друго мнение, но приветствам, че премиерът слезе при нас. Трябва да накараме управляващите да се съобразяват с нас, а в рамките на следващите месеци ние да управляваме България”, заяви Костадин Костадинов.

Преди това той обяви:

“Сега ще видите министър-председател, който отива пеша при протестиращите”, каза той преди минути.

Сега ще видите, че отивам при протеста директно, както винаги си ходя пеша. Ще отида да говоря с протестиращите, да видя какви са им исканията. Това, което аз съм заявявал е, че аз от протести не се притеснявам, напротив – аз съм бил на много протести. Сега ще видите един министър председател, който тръгва пеша и отива при протестиращите“, заяви Петков пред журналисти.

С около 500 демонстранти и засилено полицейско присъствие пред Министерския съвет започна протестът на “Възраждане”. Част от хората са дошли в София специално за събитието.

Протестиращите скандират “Оставка” и “Махайте маските” под прозорците на правителствената сграда. В същото време около парламента, където днес са министрите и депутатите, за да гледат държавния бюджет, са поставени метални полицейски ограждения, предаде OFFNews.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *