Журналист: Всички български медии премълчаха думите на Байдън за България

Поради географски и исторически обременености голяма част от българското общество, особено по-възрастната част, е с много различна манталитетна настройка от останалите европейски страни, което го прави лесна мишена за хибридни атаки и манипулации.

Обществото в България заема първо място в ЕС във вяра в теории на конспирацията и суеверия, а демократичните ценности и върховенството на закона нито са разбираеми от масата, нито са първи приоритет, както е в по-развитите страни. Липсата на тези ценности води и до слаби резултати в икономиката, но това е проблем единствено и само на България, който няма кой да ни реши отвън, както сме свикнали да чакаме от векове.

Журналистът Григор Лилов смята, че България е единствената страна в НАТО, застрашена от “пълно хибридно превземане” от страна на Русия и точно това е визирал с думите си президента на САЩ Джо Байдън.

Ето и коментара му:

Изявлението на Джо Байдън:

И НЕ ПРАВЕТЕ ГРЕШКИ!

*** Ще защитим с цялата си мощ всеки дюйм територия на НАТО

*** Предупреждението визира хибридната опасност за България.

Всички български медии и експерти премълчаха изявлението на президента Байдън след онлайн срещата му с лидерите на Канада, Англия, Франция, Германия, Италия, Испания, Полша, Румъния.

Давам линк:

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=71rkcjEUc7U…

______________________________________

От родна гледна точка най-същественото в изявлението на Байдън е следното:

– И не правете грешки! САЩ ще защищават всеки дюйм територия на НАТО с цялата американска мощ!

В тази връзка той отново посочи ролята на член 5 от Устава на НАТО, вкл. и срещу хибридните заплахи.

Единствената държава в НАТО, заплашена от пълно хибридно превземане от Русия, е България!

_____________________________________

Ние ще продължим да търсим решение с дипломацията, защото това е най-добрият път за всички страни в конфликта.

– Гражданите на Русия не са ни враг! – каза Байдън. – Аз не вярвам, че вие искате разрушителна, кървава война с народ, с който ви обединяват дълбоки семейни, исторически и културни връзки.

Байдън заяви, че САЩ поставят на масата конкретни предложения за ядрено разоръжаване, намаляване на военното противопоставяне, засилване на мерките за прозрачност, реципрочни действия за контрол и изграждане на доверие, редица практически крачки, които да повишат общата безопасност на САЩ, Русия, Европа и света.

Американският президент още един път предупреди, че САЩ, техните съюзници и партньори по целия свят ще реагират общо и решително на руска агресия с тежки санкции. „САЩ ще обедини света срещу агресора!” – беше декларирано, като се посочи, че евентуалните санкции освен ключови руски отрасли ще засегнат и руските финанси и банки.

Байдън заяви, че САЩ никога няма да жертват основните си принципи, че народите имат право на суверенитет и териториална цялост. Право на народите и държавите е да избират своя собствена политика и да решават с кого да общуват, да избират пътя и бъдещето си.

САЩ не търгуват и няма да търгуват свободата и демокрацията, беше категоричен американският президент.

Едновременно с Байдън и Париж направи изявление, че срещата е потвърдила пълно единодушие и сплотеност на Запада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *