Борисов: АМ “Хемус” няма да стане никога, ако не се върне ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов и днес продължи с позабравените, но тъй любими обиколки из страната. Пред актива на партията си в Разград той избълва дежурните си небивалици и нахули новото правителство и президента Румен Радев. Ако ГЕРБ не се върнели на власт, АМ „Хемус“ никога нямало да стане. Разни такива и още…
„Хемус“ няма да стане никога и ще пътувате с часове. И „Струма“ няма да стане, надявам се да достроят вече започнатото. Програмата пък ще се прекръсти на „региони в застой“, обяви троснато Борисов.

„Тези, сегашните, не слизат от джипките. Ако тогава е било грешно, 11 месеца Румен Радев и Кирил Петков не слизат от нея“, разгневи се той.

Лидерът ГЕРБ призова симпатизантите си да не се подвеждат по популизма и нападна премиера заради думите му за Шенген: „Изказванията на Петков, че България е „лъгала Шенген“ са пълни безсмислици и осмиват статута, който сме постигнали“.

„Да ходиш и да си срамиш държавата, не е политика. 11 пъти ЕК гласуват, че България е изпълнила изискванията за Шенген. За кое сме излъгали? А това да те похвали диктор, избил журналисти, граждани и опозицията, какво е? И си го представят българските независими медии, как седи диктаторът вечер, гледа българска телевизия без превод. Освен нашия, дали друг се е видял с него? Тая новина ще е днес, утре ще сътвори нещо друго“, коментира Борисов срещата на Кирил Петков с президента на Руанда.

Разбира се, не липсваха хвалби и четки по адрес на бившия премиер от симпатизантите му: „Дойдоха такива, които правят всеки ден гаф след гаф“, обърнаха се герберите към бившия премиер. Те уточниха, че цялата държава била на плещите на Борисов по време на управлението му. По думите им Борисов бил „прекалено човечен“. Посъветваха го вече да внимава на кого подава ръка.

В разговора се включи и острието на Борисов Десислава Атанасова.

„Днес Кирил Петков, министър-председател, надавам се за кратко, се среща със спорни лидери, за които международни медии казват, че е диктатор. Забрави ли, той, че ние сме в Европа? Ситуацията е безпрецедентна в цялата държава – няма приет държавен бюджет. Да, промяна има, но тя не е положителна, не е за добро. Докато правителството на ГЕРБ беше подкрепяно от Европа, сега този кабинет има подкрепата само на африкански лидери. Единственото са медийните балони на Бойко Рашков, които се пукат ден след ден. Оказа се, че подслушвания не е имало. Кирил Петков излъга, че Планът за възстановяване и развитие е изпратен в Брюксел. ЕК го опроверга“, каза Атанасова пред актива на ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *