Трафик нюз: 33 камиона на българската ПИМК изгоряха във ферибота край Корфу

 

Природно бедствие нанесе големи загуби на бизнеса на български предприемач.

Цели 33 камиона на пловдивската транспортна фирма ПИМК са изгорели до основи в опожарения ферибот. Припомняме, че огненият ад обхваща кораба „Еврофери Олимпия” рано тази сутрин, докато той пътува от Гърция за Италия.

На борда е имало 288 души, като 237 пътници и 51 души екипаж. Транспортирани са и най-малко 160 камиона на различни фирми-превозвачи, включително български. Пламъците обхващат ферибота малко след отплаване и капитанът му даде заповед за евакуация в 4,30 часа сутринта. Към този час фериботът се намира близо до гръцкия остров Корфу, пише trafficnews.bg.

Всички камиони остават на борда и са изпепелени. Шофьорите им обаче са евакуирани и спасени заедно останалите пътници и екипаж на борда. Според последни данни обаче липсват 11 души, които се издирват и към този момент. Няма данни измежду тях да има българи.

Предстои да бъде извършено щателно преброяване на спасените пътници, които са откарани в Корфу. Най-малко един човек от спасените пък е в болница, предават гръцки медии.

Щетите обаче са огромни. Тепърва ще бъдат оценявани според големината, вида на тировете, както и стоката, която се превозвали.

Предстои разследване какво е довело до трагедията. Не е ясно колко е останало от кораба след изпепеляващия пожар. По непотвърдена информация огънят е започнал от гаража, т.е. там, където са съхранявани камионите.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *