Путин вади балистичните ракети, лично ще ръководи ядрени учения

Кадър РБК

Президентът Владимир Путин реши, че иска лично да ръководи мащабни ядрени учения.

В събота Русия ще проведе планирани учебни маневри с участието на силите на ядрената триада, съобщи РИА Новости, като се позовава на официално съобщение на Министерството на отбраната. Ядрената триада включва стратегическа авиация, междуконтинентални балистични ракети и подводни ракетоносачи.

„На 19 февруари под ръководството на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили на Русия В. В. Путин ще се проведе планирано учение на силите за стратегическо възпиране, по време на което ще бъдат изстреляни балистични и крилати ракети“, се казва в съобщението, цитирано от вестник Сега.

В учението ще участват Въздушно-космическите сили, Южния военен окръг, Ракетните стратегически войски, Северния и Черноморския флот.

„Учението на силите за стратегическо възпиране беше планирано по-рано за проверка на готовността на органите за военно командване, пускови бойни екипажи, екипажи на бойни кораби и стратегически ракетоносци за изпълнение на поставените задачи, както и надеждността на оръжията от стратегическо ядрено оръжие. и неядрени сили“, се казва още в съобщението на руското МО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *