Костадинов се закани на Кирил Петков

Надявам се до седмица да имаме окончателно решение с ясни срокове за зеления сертификат, заяви лидерът на “Възраждане”

Премиерът Кирил Петков пое ангажимент зеленият сертификат да бъде премахнат. Това написа във Фейсбук лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов.

По думите му обещанието е получено в телефонен разговор, който се е провел, след като от „Възраждане“ обявиха, че ако до 2 февруари правителството не даде ясен отговор какви действия ще предприеме по отношение на зеления сертификат, партията отново ще излезе на протест.

Петков и Костадинов са уточнили, че работната група, която трябваше да обсъжда този въпрос, ще продължи прекъснатата си работа.

Ето и целия текст на изказването на Костадинов:

“След като заявихме, че ако до 2 февруари нямаме ясен отговор от правителството какви действия ще се предприемат за премахване на зеления сертификат, ще излезем отново на протест, вчера Петков ми се обади и разговаряхме по телефона.

Той пое два ангажимента – работната група за премахването на сертификата, свикана по наше настояване, да продължи прекъснатата си работа, и зеленият сертификат да бъде премахнат.

Уточнихме се, че експертите (нашите и на правителството) ще решат кога ще стане отмяната на сертификата, като самата отмяна няма да е по-късно от април. Днес здравният експерт на правителството проф. Радка Аргирова заяви, че според нея това може да се случи още през март. Нашето мнение, естествено, е това да стане още този месец.

Радвам се, че управляващите проявиха разум по този важен за обществото ни въпрос. Надявам се до седмица да имаме окончателно решение с ясни срокове. Крайно време е да приключим с това доказано вредно “зелено” безумие – България има много по-тежки проблеми за решаване!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *