Борисов се съгласи с Радев ! Трябва да отделим повече пари за армия, отколкото за социални разходи

Бившият премиер най-после призна, че държавният глава е прав за нещо.

Вчера, колкото и да ми е трудно да призная, президентът Радев каза истини. Това заяви експремиерът Бойко Борисов, който говори за изказването на Румен Радев от вчера вечерта (17 февруари), че много производители изнемогват в условията на скъп ток и инфлация.

Същевременно Борисов обаче заговори как ако има война в Украйна, ще трябва да стиснем зъби и да отделим повече за армията, отколкото за социални разходи, пише actualno.com.

“Казват, че светът е в предвоенна обстановка. В нашето въздушно пространство летят натовски самолети, в нашето Черно море плуват военни кораби, формират се батальони и всичко това е в нашия регион. Приветстваме дипломатическите усилия за избягване на война”, посочи той.

“Народът е казал: Който не храни своя армия, един ден ще храни чужда. В 7 точки предлагаме и управляващата коалиция може да разчита да подкрепим в бюджета на второ четене с реални средства тези точки, за да може незабавно България да повиши своята боеготовност. Надявам се и фрегати, и подводници, трите рода войски, парите за втората част от ескадрилата да ги видим в бюджета, както и за бронираните машини и те ще получат нашата подкрепа. В противен случай, ще стане ясно, че КСНС е бил само, за да се отбие номерът”, каза Борисов, цитиран от БГНЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *