Знаково лице на БНТ напуска телевизията

От утре, 17 февруари, БНТ се разделя с дългогодишния журналист и водещ на централна емисия новини „По света и у нас“ – Спас Кьосев

„На 38 години съм. Половината ми живот мина в Българската национална телевизия! Обичам работата си, обичам БНТ. Но животът е движение. След 18 години в телевизионната журналистика имам нужда от нова кауза, предизвикателства и хоризонти. Избрах да се посветя на това в България да има по-обективна и по-справедлива среда за успех и предприемачество. Ставам част от екипа на Българската стартъп асоциация“, споделя Спас Кьосев.

От 18 години Спас Кьосев е посветен на телевизионната журналистика, 17, от които – в Българската национална телевизия.

Зрителите го познават като водещ на централна емисия новини „По света и у нас“, но и като автор и водещ на предаването „БНТ такси“. Той се присъединява към екипа на нюзрума с най-високо обществено доверие през 2005 г. и едва на 21 години става най-младият водещ на централна емисия новини, заявиха от БНТ

Осем години работи и по предаването „БНТ Такси“, с което печели две отличия за журналистика – награда от Асоциацията на европейските регионални телевизии CIRCOM (2011 г.), връчена от жури на ВВС и от Годишните награди за телевизионна журналистика „Свети Влас“ (2013 г.). През 2012 г. минава през обучение в централата на CNN в Атланта, организирано от Българската национална телевизия. Спас Кьосев е автор и на редица документални филми и репортажи, включително и за предаването „Панорама“.

„Спас Кьосев е изключителен професионалист и колега. Екипът ни се разделя с него с тъга, но уважаваме решението му да продължи професионалния си път в друга посока. Пожелаваме му успех“, споделя Мариела Драголова, директор „Новини и актуални предавания“ в БНТ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *