В списъка за корупция на Кирил Петков са Борисов и Владислав Горанов

”Това, което за мен е изненадващо, че всички тези имена ги знаем. Кой не е гледал ”Осемте джуджета” и Петьо Еврото, кой не е видял пачките и кюлчетата, сериозни имена като Таки, Маджо…Всички ги говорят, но никой не смее да повдигне въпроса”, заяви той по въпроса със списъка с 19 имена, които той занесе при разпита си в прокуратурата. Премиерът заяви, че в списъка са бившия премиер Бойко Борисов и Владислав Горанов.
“За господин Борисов не казваме, че той е имал кюлчетата в чекмеджето си, а искаме да разберем как тези кюлчета са попаднали там. За Горанов искаме да разберем дали е вярна информацията, дошла от Божков, че лично са му носели парите. Ние не казваме този или онзи е виновен. Казваме, че когато има свидетел, който е готов да каже, че е давал лично пари на виден политик, какво е направила прокуратурата по тази тема. Ако сме сигурни, че прокуратурата си е свършила работата по тези въпроси, ще е едно наистина добро начало”, коментира Петков.

“Направих този списък с моите съветници и моя отбор. Главният прокурор дойде при мен да говорим по важни въпроси, защото моята врата е отворена за всички институции. Аз само го попитах защо нямаме резултати по това, което цялото общество говори от сутрин до вечер. За тези хора, които ги знае всяко българско семейство. Той попита кого визирам и аз тогава споделих тези съответни имена. След това той тръгна да изисква списъка. В него ограничих имената до 19 и предадох списъка на 20-ия”, каза Петков.

„Полицията и ДАНС съм ги инструктирал, че не трябва да има човек над закона. Всички трябва да са под един аршин – това е новото правило”, категоричен бе той.

Той допълни пред Нова телевизия, че е работа на обвинението да излезе в публичното пространство с тези имена, а не на премиера.

Той коментира и кризата в здравеопазването: “Може би най-големият ни успех е как менажирахме ковид вълната. Изградихме нов модел без да затворим държавата, а малките деца не прекъснаха своето образование”, заяви още министър-председателят.

“Грешки правим непрекъснато, никой не се е родил научен. От сутрин до вечер понасясме критики, като част от тях са основателни. Сигурен съм и вярвам, че правим най-доброто, което можем, с убеждението, че искаме да направим промяна и не ни е страх от нищо”, посочи премиерът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *