За ремонт на язовир без водна площ са ползвани водолази, обяви Рашков

Работим по случаи, свързани с автомагистралите, със свлачищата, с язовири, в които са правени ремонти, включително и на такива без водна площ, в които обаче са ползвани водолази, както и други подобни прелюбопитни случаи. Това обяви вътрешният министър Бойко Рашков пред журналисти. Той обеща скоро и нови разкрития около магистрала Хемус и по-конкретно по Лот 5. Именно това е отсечката, по която МВР твърди, че са платени авансово суми, които после са изтеглени в чували, сакови и торбички от банка.

Рашков говори след заседанието на междуведомствената комисия по бедствията и авариите, на която той е председател. Той обяви, че днес комисията е гласувала отпускането извънредно на 5 057 088 лв. от резерва на Министерство на финансите за възстановяване на пътя в района на Тешел, Триград, Кестен в община Девин. Единственият път в района е непроходим, след проливните дъждове, които причиниха свлачище.

Положението в района е бедствено, каза Рашков. Той уточни, че това ще е първоначалната отпусната сума. След приемането на бюджета, сумата ще се увеличи. Рашков не отговори в какъв срок ще се поправи пътя и прехвърли отговорността на кмета на Девин, който трябва да се занивама с ортанизирането на ремонта.

Вътрешният министър използва събитието, свързано с междуведомствената комисия, за да отговори и на други въпроси. Той обяви, че прокуратурата все още не му е изпратила списъка с 19-те имена, които премиера Кирил Петков занесе в прокуратурата. Веднага след разпита на министър-председателя, държавното обвинение обяви, че ще пита МВР какво знае за хората от премиерския списък.

“Макар че от списъците в медиите за нас до голяма степен тези имена са известни. Нека да дойдат първо имената, които се очаква да дойдат от прокуратурата. Може пък тя да добави някой, например от бившите управляващи, които ние да проверим и да започнем да разследване, който е останал например вън от вниманието на органите на МВР и да ни изненада прокуратурата с подобен случай, с който ние веднага ще се заловим”, каза Рашков.

Рашков обяви, че се работи и по разследванията за Булгаргаз, за ПАВЕЦ Чаира, за автом
агистрала Хемус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *