Северна Корея: Ние сме единствената държава, която се бори със САЩ. Вече може да ги ударим с ракета

Кадър България он ер

Ядреното оръжие явно става все по-достъпно до повече лидери на държави по света, което може да предизвика глобална катастрофа.

Северна Корея обяви, че е единствената държава, която се противопоставя на САЩ, “разтърсвайки света” с ракетните си изпитания, съобщава “Ройтерс”.

В днешния свят, в който много страни губят времето си, отнасяйки се към САЩ с покорство и сляпо подчинение, само нашата държава може да разтърси света, изстрелвайки ракета, която може да достигне до континенталната част на Съединените щати, посочва севернокорейското външно министерство.
КНДР изтъкна, че е една от малкото държави в света, която разполага с ядрени оръжия и модерни ракети и подчерта, че световните медии “единодушно признават могъщата военна мощ” на страната.

От началото на годината Северна Корея е осъществила седем изстрелвания на девет снаряда, сред които и нов вид свръхзвукова ракета, способна да маневрира на висока скорост.

От външното министерство на страната заявяват, че серията проведени изпитания от Нова година насам е показала “значителни постижения”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *