Ива Митева се изнерви от въпрос на Цънцарова по БТВ и я заби

Ива Митева се изнерви от въпрос на Цънцарова по БТВ и я заби

Кадър БТВ

Ива Митева видимо се ядоса на въпрос на Мария Цънцарова по БТВ и реагира с директна контраатака.

“Вие показвате ли зелен сертификат, когато влизате в парламента?”, пита я Цънцарова.

“Показвам го, да, показвам и лична карта. Тая тема май ми омръзна. Аз с изумление прочетох, че показването на сертификат в парламента е акт на съпричастност към българските избиратели и правилата, които важат за всички”, отвърна леко намусена Митева.

“Ами така е, ние винаги показваме сертификата си в сгради, за които е прието от правилото.”, се вкара сама в капан Цънцарова.

Тук Митева не пропусна да я жегне:

“На вас в БТВ изискват ли ви сертификат за идване на работа? Решението на НС не се отнася само за българските избиратели, а за всички български граждани и тук разликата е съществена.”

Контраатаката явно уцели в десетката, защото Цънцарова не реагира веднага с ясен отговор дали в БТВ се влиза без сертификат.

Водещата обаче не се даде лесно, макар и видимо изненадана тя отвърна: “Все пак вие определяте правилата за зеления сертификат. Така както аз спазвам правилото, когато ходя в търговски обект и където се изисква”.

Митева отвърна: “НС е възложило това правомощие на министъра на здравеопазването. Той е единствен компетентен орган и той е казал какъв ше е режима за обществените места и за работните места. Ако ще се прави за всички, трябваше да бъде първо в министерство на здравеопазването, за да се даде един добър пример. Решението на парламента не е с ранг на закон.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *