“Лидл” излезе с извънредно съобщение

Снимка: “Лидл”, архив

От “Лидл” разпространиха официална позиция относно публикациите за назначението на Георги Николов за шеф на Агенцията по обществени поръчки.

Ето какво пишат от веригата магазини:

“Във връзка с медийни публикации, съдържащи манипулативни твърдения и спекулации относно дейността на Лидл България, бихме искали да заявим следното:

Относно некоректните твърдения, че въпросните продукти са пуснати в продажба в търговската ни мрежа през изминалата седмица и това е довело до назначаването на бивш наш служител в държавната администрация, категорично заявяваме, че това не отговаря на истината. Първите продажби на тези продукти в магазините ни са от месец август 2020 г., като процесът на договаряне с производителя далеч предхожда този период. Цитираните в медийните публикации продукти са с производител и под марка на българско юридическо лице, а не собствени разработки и марки на Лидл България, като процесите ни на договаряне, включването им в асортимента и позициониране в седмична брошура са дългосрочни и датират далеч преди г-н Петков да влезе в политическия живот. Нещо повече, продуктите от тази линия се предлагат и в редица други търговски вериги, дрогерии и аптеки. Те са част от продуктова категория, която включва широка гама артикули за имунната система – в това число хранителни добавки, чайове, витамини и други, и чието предлагане в търговски акции традиционно се прави през зимния сезон.

Относно трудово-правните отношения с г-н Георги Николов бихме искали да разясним следното: г-н Георги Николов към настоящия момент не е служител на Лидл България и в нито един момент на трудовото си правоотношение с Лидл България не е бил управител, законен представител или мениджър с обща компетентност по дейността на дружеството. Георги Николов е бил служител на ръководна позиция в ресор “Експанзия” в компанията, който е компетентен в придобиването на имоти и строителството на магазините на Лидл България. Заявяваме, че твърденията, че в своята дейност той е имал възможност да взаимодейства и влияе на работата на ресор “Стоково снабдяване”, който е отговорен за включването на продукти в асортимента на дружеството и рекламирането им с цел продажба в магазините ни, са абсолютно несъстоятелни и манипулативни. Също така държим да подчертаем, че Лидл България никога не е участвала в процедури по обществени поръчки и не планира да участва в такива.

Категорично заявяваме, че използването на логото и името на Лидл България в публикации, съдържащи неверни и манипулативни твърдения, е в разрез с етичните правила на обективната журналистика. Нещо повече, използването им е манипулативно внушение, уронващо имиджа на компанията като международен бранд, спечелил доверието на потребителите, които го предпочитат и избират ежедневно, както и конструктивното и кооперативно поведение на компанията с представители на институции под ръководството на лица с различни политически убеждения. Лидл България решително се противопоставя и ще се защитава с всички законови средства от необосновани твърдения за участие в незаконосъобразни действия или каквито и да било форми на политическа корупция.

Екипът на Лидл България”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *