Женен бизнесмен нае убийци за любовница си

Булфото

Внукът на автомобилен магнат поръча убийството на любовницата си и нейния приятел в името на безопасността на брака си, предаде Блиц.

Женен бизнесмен от Тексас, САЩ, нае убиец да премахне любовницата му и нейния приятел в опит да скрие измяната от жена си и да спаси брака, пише Daily Mail.

В петък, 10 декември, внукът на автомобилния магнат от Тексас Ерик Чарлз Маунд, 46-годишен, беше арестуван по подозрение за организиране на отвличането и убийството на 33-годишната му любовница Холи Уилямс и нейния партньор, 36-годишния Уилям Лануей. Двойката беше намерена мъртва в колата им на 12 март 2020 г.

Ерик Маунд (вляво) Холи Уилямс и Уилям Лануей

По време на разследването полицията установи, че в престъплението са замесени трима бивши военни, които са създали собствена охранителна фирма – срещу тях е повдигнато обвинение за поръчково убийство.

Според доклада Маунд е наел Гилад Пелед, Байрън Брокуей и Адам Кери и им е платил най-малко 750 000 долара за да убият двойката.

Гилад Пелед, Байрън Брокуей и Адам Кери (отляво надясно)

Бизнесменът взел решението да ликвидира любовницата си и гаджето й по този начин, след като Лануей заплашил, че ще разкрие връзката между Маунд и Уилямс. Мъжът започнал да иска пари от наследника за мълчание. Предполага се, че по това време американецът вече бил женен и се страхувал, че съпругата му ще разбере за изневярата и ще се разведе с него.

След осъществуването на поръчковото убийтво, Маунд оставил на охранителната компания хвалебствен отзив в Google.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *