Милионер заряза бизнеса и лукса, за да храни бездомни кучета

Кадър Фернандо Кушнер Ферчи

Богатият бизнесмен Фернандо Кушнер заряза бизнес срещите, милиони долари и лукс, за да стане защитник на бездомните кучета.

Всичко започва преди няколко години в родния му Ла Пас в Боливия.

Бездомно куче, което Фернандо срещнал, променило живота му и го накарало да насочи вниманието си към проблема с уличните животни.

Ферчи, както е познат по цял свят, е бил бизнесмен на високо ниво в маркетинга на модата, докато един ден се среща с бездомно куче, което променило начина му на мислене. Излизайки от класа си по йога, той забелязал гладно бездомно куче и му дава парче от сандвича си.

Кучето облизва ръцете на Фернандо, а начинът, по който горкото куче му благодари, просто разтопило сърцето му.

Това всъщност го накарало да се върне и да нахрани кучето отново на следващия ден. Това, което започнало като неочаквана среща, напълно променило живота на този бизнесмен: той се отказал от успешната си кариера като маркетингов изпълнителен директор и се заел да помага на нуждаещи се животни.

В един момент вече хранил стотици кучета по улиците на Ла Пас от сутрин до вечер.

Фернандо напуснал работата си. Всеки ден той посещавал едни и същи квартали и оставял храна на едни и същи места, за да могат кучетата да я намерят. Правил 2 обиколки на ден, като проверявал дали всички кучета са нахранени. Фернандо е станал напълно отдаден на мисията си и трудната работа, която върши, се отплаща с цялата благодарност, която получава от своите космати приятели.

“Отказах се от всичко заради кучетата си. Романтика, семейство, кариера, всичко”, казва Ферчи.

И така, откъде идва цялата тази храна? Отговорът е прост, но гениален.

Фернандо събира по-голямата част от храната, която дава на кучетата в кафенета, ресторанти и вериги за бързо хранене. Всеки ден той събира около 15 големи контейнера, всеки от които съдържа около 11 галона пиле, кости и други вкусни остатъци. Той допълва всичко с кучешки бисквити, които купува със собствени пари.

В бъдеще Фернандо успял да назначи хора, които му помогат в работата му за спасяване на кучета. Той споделил снимки на благодарни кучета чрез акаунт във Facebook, който е посветил на своята сърцераздирателна мисия.

Даването на храна не е единственият начин Фернандо Кушнер да помага на кучета, които са в нужда.

Освен че хранил кучетата, Фернандо е бил доброволец в приюти за животни 5 до 6 пъти седмично. Той също така използвал уменията си в маркетинга, за да привлече повече внимание към проблема с бездомните животни.

„Имах 1300 интервюта с телевизионни канали и вестници както в Боливия, така и извън нея. Аз не съм политик или звезда, която трябва да бъде следвана. Просто правя всичко прозрачно“, казва Фернандо. Той също така убеди няколко големи боливийски компании да публикуват лозунга му: „Осиновявай, не купувай“ и насърчава хората да намерят своите домашни любимци по улиците на града, вместо да ги купуват от зоо магазин.

Основните му задачи се фокусираха върху закупуването и разпространението на кучешка храна по улиците, стерилизирането и ваксинирането на изоставени животни и дори спасяването и преместването на тези в тежки ситуации. Работата му не беше спряла дори по време на най-тежката карантина за 2020 г.

С добрите си дела Фернандо Кушнер доказва, че не е нужно да имаш много, за да дадеш много. Начинът, по който помага на изоставени животни, е доста прост, но се оказа животоспасяващ. Всеки от нас може да направи нещо подобно в собствения си град и да направи света малко по-добър за животните и хората.

Успял е да помогне на повече от две хиляди кучета и е получил признание от местните власти и населението на Боливия. Дотолкова, че когато беше хоспитализиран миналата година с вируса, хората започнаха кампания за покриване на медицинските разходи за хоспитализацията му.

Фернандо Кушнер почина от усложнения по време на хоспитализацията си преди няколко месеца, но остави трайна следа в съзнанието на хората по цял свят

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *