Лекари откриха рядка диагноза на бебе, докато беше още в корема на майка си

Майка твърди, че напълно случайно лекар е открил рядка диагнозата на неродената й дъщеря.

30-годишната Еби Тидсуел била бременна в 28-та седмица, когато й казали, че неродената й дъщеря Роузи има малформация на вена на Гален (VGM).

външна реклама

Рядкото състояние, което се появява по време на бременност, води до нарушени връзки между кръвоносните съдове в мозъка, което засяга едно на милион деца, родени в Обединеното кралство всяка година, съобщава „Мирър“.

Еби каза, че е било „напълно случайно“, че лекарите са открили състоянието.

Според тях симптомите варирали значително при всяко дете и те не могли да й кажат какво да очаква докато не се роди.

Еби от Северен Уелс каза„Изпратиха ме за допълнителни ехографи и изследвания в нашата местна болница. Спомням си един от първите пъти, когато отидохме в болницата за жени в Ливърпул, настаниха ни в стаята и казаха, че ще има три възможни изхода.

„Имаше шанс тя да излезе и да се оправи, втори вариант да излезе и да има забавяне в развитието или мозъчно увреждане и доста тежки увреждания, и вероятност тя изобщо да не оцелее.“

Роузи е родена в АГ болница в Ливърпул чрез цезарово сечение.

Когато е на 12 часа, тя е преместена в детската болница Alder Hey за внимателно наблюдение.

„Тя се роди стабилна. Мисля, че беше на деветия ден, когато ни казаха да я заведем вкъщи. Отидохме в Alder Hey за допълнителни изследвания. Когато Роузи беше на 10 седмици, тя трябваше да направи първата си операция, след като се установи, че състоянието й оказва натиск върху сърцето й и тя навлиза в ранните етапи на сърдечна недостатъчност.

Операцията беше успешна и след нея последва още една като беше на шест месеца.

Роузи вече е „щастливо, здраво и умно“ тригодишно дете.

Лекарите са изумени от това колко добре се справя. Тя няма никакви забавяния в развитието, тя изпълнява всичко характерно за възрастта й. Сърцето й е добре и се надяват [VGM] да се затвори от само себе си, защото всяка година ЯМР показва, че дефекта става все по-малък.“, споделя майка й.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *