Зрителите полудяха по младия министър Атанасов след думите в 120 минути по БТВ

Кадър видео БТВ

С първото си интервю в медиите, новият културен министър Атанас Атанасов, на 31 години, предизвика възхищение у зрителите.

Той бе гост в предаването 120 минути и разказа пред Светослав Иванов първите си впечатления за това, което наследява като министър.

„Министерство на културата е едно административно блато. Има проблеми, входирани от години и те се трупат“, сподели Атанасов.

„Човекът на този пост трябва да притежава добри мениджърски умение, не толкова да е на върха в една определена сфера на изкуството“ е на мнение той.

Цялостното представяне на младият държавник остави определено едно положително чувство и надежда, че културата най-сетне е на прав път.

Образец за държавен служител! Образован, отговорен и възпитан! С годините, бяхме позабравили, че съществуват и такива хора! Простаци с надменно поведение скитаха по студиата, за да ни казват, колко са велики те и колко сме нищожни ние! Това момче ми вдъхна надежда! В негово лице, аз виждам човек, който максимално ще работи за правилното развитие на българската култура!

Чист, открит и добронамерен млад мъж. Пожелавам му здрави нерви, мъдрост и успех!

Млад, възпитан, позитивен, усмихнат, премерен в думите си…. на толкова плюсове, един минус (не знаел къде се намира)….Е, ще се научи. Никой не се ражда министър!

Десетилетия наред велики творци, администратори, експерти всякакви се упражняваха и доведоха културата до просешка тояга. „За да си министър не е необходимо да си художник, а менажер.“ Абсолютно прав е. Вярвам на новите, младите, високо образованите. От все сърце желая успех!

Докато не се научат хората да не съдят другите ,промяна няма да има ! На тези ,които корят този млад амбициозен човек ,моля спомнете си вие на 23години какви бяхте и какво представлявахте !Евала на момчето ,че на тези години е министър ,че някои бяха на тази възраст овчари!Но да плюят могат сега !

Разбира се мненията никога не са еднозначни, винаги има хора с друга гледна точка:

На 23 години и министър. М. Незнам. Аз съм водач на тежкотоварен автомобил както много мои колеги. Само това сме работили и все още не можем да кажем че, сме професионалисти. Още се учим, а сме пред пенсия. Демек винаги сме изненадани. Петков ти с твоя Харвартски език гледам май на простичко ти го казвам. КУЧЕТО С ГЛЕДАНЕ КАСАПИН НЕ СТАВА.

Българска черта , и нека плюенето започне, заключи един от зрителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *