Юксел Кадриев драматично: 4 месеца бях на легло!

Юксел Кадриев драматично: 4 месеца бях на легло

Новоизгрелият поет Юксел Кадриев, който преди броени седмици издаде дебютната си стихосбирка с еротична и любовна лирика, за пръв път проговаря за най-тежките моменти в живота си.

Макар да е ежедневно на екран в продължение на 18 години и да е сред най-разпознаваемите тв лица у нас, най-успешният тв водещ успява да запази драмите си далеч от зрителското любопитство.

„Има лоши и добри дни, но всеки ден, в който се събуждаме, е възкресение. Трябва да сме благодарни на Бог, че се събуждаме здрави и че въобще започваме деня си. Също така, че ни позволява да заспим в спокойствие. Винаги има нещо, което осмисля деня ти. Давам пример. Преди години, след операция проф. Каракостов спаси живота ми. Четири месеца бях на легло, а два от тях – в болница. Бях в безизходица. В буквалния смисъл. Но професорът идваше всеки ден и си говорехме по час-два. Тези разговори осмисляха деня ми“, споделя Кадриев за най-трудния си житейски период.

Всъщност не чак толкова отдавна той имаше сериозни проблеми с кръста и се наложило да се подложи на животоспасяваща неврологична операция, която криела сериозни рискове. Тя обаче се оказала успешна благодарение на лекарите в столичната болница „Св. Иван Рилски“, на които Кадриев бил дълбоко признателен и благодарен и до днес.

Дори в моментите на отчаяние Юксел признава, че не е помислял да се оттегли от телевизията и да смени амплоато.

От 18 години той е знаково лице на новините на Би Ти Ви и колегите му недоумявали как не се е изкушил да направи собствено предаване, в което да изпъкне като журналист. „Ако предстои в бъдещето, то още не му е дошло времето. Но няма такива индикации“, откровеничи новинарят, който никога не стигна до повишение и според негови колеги бил донякъде ощетен от преките си шефове и началници. Особено неприятно му ставало, когато по-млади и неопитни от него колеги заемали ръководни позиции, както се случи с Антон Хекимян преди половин година. Той е с 11 години по-малък от Юксел, но вече му е директор.

Все пак обаче тв звездата Кадриев остава сред малкото лоялни към Би Ти Ви водещи, които никога не са се изкушавали от предложенията на конкурентни телевизии и не са сменяли работното си място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *